Snart dags för Jukkasjärvi Julmarknad 2022!

Det börjar närma sig söndag 20/11 och vi är i full gång med planering och förberedelser inför Julmarknaden.

Vi kommer att ha försäljning, aktiviteter, livemusik, fika, mat, bagarstugebröd och jultomte.
Marknaden är både inomhus och utomhus på hela Hembygdsområdet.

Folkets Hus i Jukkasjärvi anordnar julloppis, Icehotel har öppet restaurangen och Nutti Sami Siida kommer att ha öppet hus.

Om inget akut händer under dagen kommer vi även att få besök av räddningstjänst och polis.

Följ oss gärna på vår Facebook-sida där vi också har ett evenemang med marknadsföring!

Vill du hjälpa till att anordna vår julmarknad? Kontakta Matilda Häggroth på 070-188 15 15.

Julmarknad 2022

På gårdagens styrelsemöte bestämde vi att årets Julmarknad blir av, söndag 20/11 kl 11:00-14:00.

Är du intresserad av att hjälpa till att anordna julmarknaden? Vi söker personer som är/vill bli medlemmar i vår förening och vill hjälpa till när vi har aktiviteter, allt för en levande by.

Man kan hjälpa till med stort som smått! Inga förkunskaper krävs utan man hjälper till utifrån egen förmåga. Det är enkla uppgifter så som att ställa i ordning på området, baka bröd, förbereda julklappar, försäljning och liknande.

Kom gärna på vårt första planeringsmöte inför julmarknaden, onsdag 5/10 kl 18:00 på Henttagården.

Vi tar gärna emot idéer på vad du skulle vilja att det finns på julmarknaden! Har du något bra förslag på aktiviteter, försäljare eller annat? Meddela oss gärna så tar vi upp det på planeringsmötet. 🙂

Om du har några frågor eller funderingar, kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan eller kontakta Matilda Häggroth, 070-188 15 15.

Vår ordförande Lelle Häggroth på Jukkasjärvi Julmarknad 2021.

Vi söker kursledare för språkkurs i Meänkieli!

Är du eller känner du någon som vill hålla i en kurs i minoritetsspråket meänkieli? Vi söker kursledare som vill hålla i kurser i vår regi. Är du intresserad? Hör av dig till oss enligt kontaktuppgifterna under fliken ”Kontakta oss” här på hemsidan.

Årsmöte 2021

Årsmöte för 2021 blir den 25e augusti 2022 kl 18:00 i Henttagården.

Även i år blir årsmötet sent under året då vi hamnat i ofas pga pandemin, nästa år kommer vi att ha årsmötet tidigare under år
Vi bjuder på fika!

Välkomna!

Midsommar på Hempy 2022

Vi i Hembygdsföreningen kommer att anordna ett midsommarfirande hos oss på Midsommarafton 24/6 2022.

Icehotel kommer att hålla restaurangen öppen för middag och pubkväll med trubadur Anders Karkea på plats.

Mer information kommer!

Bagarstugan

Vi har en bagarstuga som är öppen för bokningar. Kontakta oss för mer information.

Ordningsregler för dig som bokat bagarstugan:

• Man får inte tända elden med tändvätska, detta gör så att ugnen går sönder.
  • Bagarstugan bokas för 1 dygn.
  • Egna förkläden och bakdukar tas med.
  • Fyll på veden efter avslutad bokning.
  • Meddela ansvarig om något är slut eller behöver åtgärdas.

Intresserade kursledare

Vi är intresserade av att anordna mer aktiviteter inom föreningen. Därför söker vi efter intresserade kursledare som eventuellt skulle vilja komma till oss och hålla kurs. Kontakta gärna oss så kan vi komma överens om ett upplägg!

Exempel på kurser som vi gärna skulle vilja kunna erbjuda; kurser inom kultur, hantverk, språk (meänkieli, samiska), eller annat som kan vara aktuellt för vår by.

Jukkasjärvi Julmarknad 2021

Vi har nu utfört vår traditionella julmarknad igen efter pandemin.
Vi är så otroligt glada att detta gick att genomföra i år, och det var uppskattat vilket gör oss ännu gladare.

Vi hade så otroligt många besökare och marknaden uppskattades verkligen. Större delen av vår marknad var i år utomhus för möjligheten att kunna hålla avstånd.

Det är roligt att anordna saker när vi får sådan här uppslutning, nu siktar vi om och syns nästa år!

Ordförande i JHF, Lennart Häggroth.

Ny hemsida!

Då vi haft problem med vår hemsida lanserar vi den nu på nytt. Därmed kan information saknas på hemsidan en tid framöver.

Kontakta oss gärna via mail om du har funderingar. Du hittar kontaktuppgifter under sidan ”Kontakta oss”.