Funktionärer sökes till årets Midsommarfirande!

Vi söker funktionärer till årets Midsommarfirande. Midsommar i Jukkas är en tradition och väldigt omtyckt av många, vi har som oftast ett stort antal besökare och det är en väldigt trevlig tillställning som vi är stolta över.

Men för att vi ska kunna fortsätta så behöver vi bli fler funktionärer, i dagsläget är vi en mindre grupp mest bestående av styrelsemedlemmar som ror ihop Midsommarfirandet. Och desto fler vi är desto bättre kan vi genomföra det. 🙂

Inga förkunskaper krävs och man kan hjälpa till med stort som litet, det är inget enormt arbete inför detta firande och ju fler vi kan vara som hjälps åt desto mindre arbete blir det. Vi ser också alltid till att hjälpas åt och turas om med uppgifter så att alla som hjälper till också har möjlighet att gå runt och mingla på firandet om man vill det.

Låter detta intressant och känner du för att arbeta för en levande by? Kom gärna på vårt första planeringsmöte inför Midsommar.

Kontakta Matilda Häggroth på 070-1881515 om du vill vara med så meddelar vi när vi bestämt datum för mötet.

Nu har vi haft årsmöte för 2022!

Nu har vi haft årsmöte för 2022. Tidigare år har årsmötet blivit försenat på grund av pandemin och hållits mot sommar/höst, i år rättade vi till detta och utförde vårt årsmöte redan nu i Mars.

Till ordförande valdes Lisbeth Nilsson och vi hade 13 st medlemmar på mötet. Det var roligt att vi iallafall hade några deltagare utöver styrelsen. Mötet gick snabbt och effektivt så avslutade vi med att fika tillsammans.

Utöver gamla styrelsen som blev omvalda så välkomnar vi nu våra nya styrelsemedlemmar Lotta Roumio och Sara Johansson! 🙂 Tack och vad roligt att ni vill vara en del i vår förening.

Protokoll för mötet finns i kontoret samt molnlagrat så att det kan skickas ut om någon önskar det, kontakta isåfall styrelsen.

Årsmöte för 2022

Årsmötet för 2022 är bestämt att hållas onsdag 1/3 2023 kl 18:00. Välkomna!

JHF sponsrar skidspår och skoterleder i Jukkasjärvi!

Styrelsen har på dagens styrelsemöte beslutat att föreningen går in och sponsrar till skidspår och skoterleder i och runt Jukkasjärvi.

Vi anser att detta är väl investerade pengar som bidrar till en levande by och vi är glada att kunna vara en del av denna satsning.

Jukkasmössan

Vi har nu tagit in en ny typ av Jukkasmössa. Det är en tunnare toppluva med motiv inspirerat av Jukkasjärvi och Jukkasmönstret.

Mössan finns att köpa från föreningen, antingen på något av våra event eller så kan du beställa din mössa från oss via ”Kontakta oss” här på hemsidan. Vi kan även skicka mössan via PostNord, då tillkommer porto.

Priser:
Jukkasmössa – 150 kr
Porto litet kuvert – 45 kr
Porto stort kuvert – 63 kr

Mössan och eventuellt porto betalas via swish till nummer 123-155 28 84.

Snart dags för Jukkasjärvi Julmarknad 2022!

Det börjar närma sig söndag 20/11 och vi är i full gång med planering och förberedelser inför Julmarknaden.

Vi kommer att ha försäljning, aktiviteter, livemusik, fika, mat, bagarstugebröd och jultomte.
Marknaden är både inomhus och utomhus på hela Hembygdsområdet.

Folkets Hus i Jukkasjärvi anordnar julloppis, Icehotel har öppet restaurangen och Nutti Sami Siida kommer att ha öppet hus.

Om inget akut händer under dagen kommer vi även att få besök av räddningstjänst och polis.

Följ oss gärna på vår Facebook-sida där vi också har ett evenemang med marknadsföring!

Vill du hjälpa till att anordna vår julmarknad? Kontakta Matilda Häggroth på 070-188 15 15.

Julmarknad 2022

På gårdagens styrelsemöte bestämde vi att årets Julmarknad blir av, söndag 20/11 kl 11:00-14:00.

Är du intresserad av att hjälpa till att anordna julmarknaden? Vi söker personer som är/vill bli medlemmar i vår förening och vill hjälpa till när vi har aktiviteter, allt för en levande by.

Man kan hjälpa till med stort som smått! Inga förkunskaper krävs utan man hjälper till utifrån egen förmåga. Det är enkla uppgifter så som att ställa i ordning på området, baka bröd, förbereda julklappar, försäljning och liknande.

Kom gärna på vårt första planeringsmöte inför julmarknaden, onsdag 5/10 kl 18:00 på Henttagården.

Vi tar gärna emot idéer på vad du skulle vilja att det finns på julmarknaden! Har du något bra förslag på aktiviteter, försäljare eller annat? Meddela oss gärna så tar vi upp det på planeringsmötet. 🙂

Om du har några frågor eller funderingar, kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan eller kontakta Matilda Häggroth, 070-188 15 15.

Vår ordförande Lelle Häggroth på Jukkasjärvi Julmarknad 2021.

Vi söker kursledare för språkkurs i Meänkieli!

Är du eller känner du någon som vill hålla i en kurs i minoritetsspråket meänkieli? Vi söker kursledare som vill hålla i kurser i vår regi. Är du intresserad? Hör av dig till oss enligt kontaktuppgifterna under fliken ”Kontakta oss” här på hemsidan.

Årsmöte 2021

Årsmöte för 2021 blir den 25e augusti 2022 kl 18:00 i Henttagården.

Även i år blir årsmötet sent under året då vi hamnat i ofas pga pandemin, nästa år kommer vi att ha årsmötet tidigare under år
Vi bjuder på fika!

Välkomna!

Styrelsen

Midsommar på Hempy 2022

Vi i Hembygdsföreningen kommer att anordna ett midsommarfirande hos oss på Midsommarafton 24/6 2022.

Icehotel kommer att hålla restaurangen öppen för middag och pubkväll med trubadur Anders Karkea på plats.

Mer information kommer!